Sugar Valley Oxilife - solna elektroliza in hidroliza

Postopek čiščenja vode, ki se prilagaja vašim potrebam.
oxilife2


Opis

 

Pri dvakratni sterilizaciji vode z OXILIFE se za optimalno dezinfekcijo kombinira hidroliza in solna elektroliza.

Solna elektroliza temelji na metodi naravnega razkuževanja, ki je podobno morskemu ekosistemu, vendar s precej nižjo vsebnostjo soli (cca 0,15%). Za primerjavo: slanost severnega morja je približno 3%. Zato je čiščenje vode s postopkom solne elektrolize prijazno okolju in koži ter alternativa tradicionalnim metodam.

Elektroliza je kemični postopek pri katerem nastaja iz soli v elektrolitskih celicah natrijev hipoklorit, ki ima močan dezinfekcijski učinek. Natrijev hipoklorit uniči vse mikroorganizme in zagotavlja zadostno količino prostega klora v bazenu. Aktivni klor se z elektrolizo neprestano obnavlja. Ker pri tej delitvi ne nastajajo trikloramini, ni običajnega vonja po kloru.

Hidroliza razdeli vodo v kisik in vodik, s čimer nastajajo zelo učinkovite kisikove spojine, kot  npr. ozon z visokim razkuževalnim učinkom, ki pa se zelo hitro razgradi. Tako zagotavljamo stalno dezinfekcijo vode, tudi če filtrirna naprava ni v uporabi, istočasno z elektrolizo rahlo slana voda proizvaja majhno količino klora.

Kombinacija hidrolize in solne elektrolize zahteva razmeroma malo klora. Prav tako je lahko vsebnost soli bistveno manjša (<= 1,5 g / l), kot pri čisti solni elektrolizi (približno 3 g / l). Tako lahko plavate v zelo rahlo slani vodi, ki je skoraj primerljiva s kakovostjo pitne vode.

Namestitev OXILIFE je mogoča na nove kakor tudi obstoječe bazene.

OXILIFE ima samočistilno celico (samodejno spreminjanje polaritete elektrod) od 1,5 g soli na liter (pri temperaturi do 28 ° C) in lahko krmili tudi druge komponente, kot so npr črpalka za filter, osvetlitev bazena, protitočne plavalne naprave...

OXILIFE je grajen modularno; kar omogoča nadgradnjo modulov za pH odmerjanje in nadzor redoks naprave za popolnoma samodejno merilno in krmilno enoto. Z opcijskim WIFI modulom pa se sistem lahko upravlja preko pametnega telefona, tablice ali računalnika.

Prednosti OXILIFE solne elektrolize s hidrolizo:

  • popolnoma avtomatski sistem za dezinfekcijo vode
  • enostavna montaža in uporaba
  • koži prijazna bazenska voda
  • brez dodajanja klora
  • deluje z zelo nizko vsebnostjo soli
  • minimalna kontrola vrednosti vode
  • nizki obratovalni stroški
  • komaj zaznaven vonj klora
  • modularna gradnja, enostavna nadgradnja

 

Model

Opis

Temperatura vode do 28

Temperatura vode nad 28

Komponente

OX 1

Hidroliza 15

60

40

Elektronika / Titanijeva celica / Transparent PVC priklop 63 mm

OX 2

Hidroliza 30

110

80

Elektronika / Titanijeva celica / Transparent PVC priklop 63 mm

OX 3

Hidroliza 50

200

125

Elektronika / Titanijeva celica / Transparent PVC priklop 63 mm

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj.