OKU solarno gretje

Verjetno poznate ta problem. Zunanji bazen brez dodatnega ogrevanja je le 3 do 4 tedne v najtoplejšem obdobju poletja zares prijetno topel.
tip-1001
tip-1002
termostat
ventil
primer1
primer-2


Opis

Verjetno poznate ta problem. Zunanji bazen brez dodatnega ogrevanja je le 3 do 4 tedne v najtoplejšem obdobju poletja zares prijetno topel -zelo kratko časovno obdobje v primerjavi z zelo visoko investicijo in stroški vzdrževanja , ki so povezani z bazenom. Notranji bazen mora biti ogrevan celo leto, tudi v poletnih mesecih. S konvencionalnimi viri energije prinaša precejšnje stroške in tudi dodatno obremenitev okolja. To seveda ni potrebno! Ogrevanje bazenov ravno idealno področje uporabe izkoriščanja brezplačne in okolju prijazne sončne energije. Ker ne zahteva visoke temperature, ampak je potrebno ogrevati velike količine vode, je smiselno, da uporabljamo sisteme z veliko hitrostjo pretoka pri relativno nizki temperaturi. OKU solarni absorberji so uliti iz enega kosa in homogeno obarvani s črno barvo. Ta sistem lahko pogosto deluje z obstoječo filtrirno črpalko. Korozijsko in vodoodporen. Bazenska voda se črpa direktno skozi absorber. Plošče so pretočne po celi površini, odporne proti zmrzali in pohodne.

 

Obstajajo tri preproste priključne izvedbe:

  • 1. s črpalko filtra preko tripotnegai krogelnega ventila z regulacijo temperature,
  • 2. z lastno črpalko in regulatorjem temperature integriranem v ocevju,
  • 3. z lastno črpalko in regulatorjem temperature- neodvisno od filtrirne zanke.

Upoštevajte v tabeli priporočene absorbcijske površine v % površine bazena pri zunanjih bazenih , ki so pokriti ali pri notranjih bazenih (začetek maja do konca septembra). Povečanje temperature 4-7 ° C v primerjavi z neogrevanim bazenom. Če se bazen ne pokriva je potrebno površino absorberja povečati za 50%. Na regionalni ravni je potrebno upoštevati število sončnih ur, kar lahko vpliva 20% (+/-)na površino absorberja.
Črpalke: priporočena hitrost pretoka od 150 do 250 litrov na m² absorbcijske površine na uro. Zahtevano črpalko je mogoče nastaviti brez težav. Stopnja pretoka se izračuna iz površine absorberja x 200 litrov. Potisna višina se izračuna od višinske razlike nivoja vode, plus približno 5 metrov dodatka.

Tehnični podatki:
Nizek padec tlaka: ca. 0.003 bar na 200 litrov / h / m ²
Pretok: 150-250 l / h / m²
Teža: 6 kg / m² - Vsebnost vode 6 l / m²
Preskusni tlak: 4.5 bar. Obratovalni tlak: 1.2 bar pri 40° C
Izkoristek: do 85% - moč do 0,85 kWh / m²
Povprečna izračunana vrednost: 0,5-0,6 KW / m²
Temperaturna obstojnost od -50 ° C do 115° C

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj.