Tornado II

Sladkovodni čistilec beljakovin

Cena:
Cena z DDV: 376,57 €
Prodajna cena: 299,00 €
Popust: -77,57 €
Opis

Izboljšana različica priljubljenega Tornado čistilca beljakovin. Preko priključka za zrak (4mm) se z zračno črpalko konstantno dovaja zrak v filter(0,5 l / m (30l / h). Na cevi je vgrajen tudi merilnik pretoka zraka. Pritisk, ki se ustvarja z vpihovanjem zraka posledično potiska peno, ki se ustvarja v filtru proti izhodu. Velika prednost tega sistema je, da ne prihaja do izgub pritiska, ker ni venturijeve cevi. Poleg tega je v filtru vedno optimalna količina zraka.

 

Posnemalnik beljakovin je kombinacija treh različnih filtrirnih sistemov. Filter deluje kot biološki, mehanski in kemični.

Površina zračnega mehurčka veže nase snovi raztopljene v vodi. Zaradi tega se kemikalije, odpadni delci, barvila in alge, koncentrirajo na mehurčku. S pomočjo zračne črpalke se zrak meša z vodo. Ker se ta mešanica pomika skozi biokroglice proti odtoku na spodnjem delu, dobimo zelo dolg kontaktni čas med vodo in zrakom. Posledica tega je stalno spreminjanje površinske napetosti vode, zaradi česar se tvori debel sloj pene. Ta pena se od čiste vode loči skozi perforiran stožec in izstopa skozi odtok. V vodi raztopljene novi, kot so fosfat, amoniak, humusna kislina, barvila, proteini in številne težke kovine se tako filtrirajo iz vode. Odstranitev raztopljenih snovi v normalnem filtru ni možna in se lahko odstrani le z dodajanjem kemikalij.

Filter ima še dodatne prednosti:

  • Stabilizira pH vrednost
  • Odstrani barvila
  • Poveča vsebnost kisika v vodi
  • Ni neodvisen od bakterij in deuje takoj, ko se vključi črpalka

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj.