NOVI! Ultrabead bead filtri

UltraBead - Več kot 10 let pojem filtracije!
Beadfilter je zaprt (tlak) filter, napolnjen z milijoni majhnih plastičnih kroglic (beads). Ker te kroglice plavajo, zagotavljajo mehansko filtracijo in istočasno zaradi svoje velike površine tudi biološko filtracijo.
ultrabead-delovanje


Opis

AquaForte predstavlja nov UltraBead filter! Po več kot 17 uspešnih letih najbolj priljubljenega filtra v evropi predstavljamo novo generacijo. Novi UltraBead filtri so izdelani iz neuničljivega Thermoplast materiala, ki se proizvaja s svetovno najzanesljivejšo metodo brizganja z odlitkom. Vsi modeli so standardno opremljeni s povsem novim večpotnim ventilom in bypass-om. To zagotavlja maksimalen pretok z minimalno izgubo tlaka. UB140 je opremljen s cevmi Ø 75 mm zaradi manjšega upora.

Beadfilter je zaprt (tlačni) filter, napolnjen z nekaj milijoni plastičnih kroglic (Beads). Ker te kroglice plavajo, zagotavljajo mehansko filtracijo in istočasno zaradi njihove velike površine tudi biološko filtracijo.

Mehanska filtracija
Kroglice plavajo v zaprti posodi zelo tesno skupaj. Voda se s pomočjo črpalke potiska skozi plastične kroglice (beads) in delci umazanije se ujamejo med kroglicami. Če je filter dalj časa v uporabi je tudi debelina biofilma med kroglicami večja, zaradi česar se zadrži tudi telo majhne delce umazanije.

Biološka filtracija
Kroglice (Beads) imajo površino 1600 m2 na m3 (kar je 6-krat toliko kot modra japonska filtrirna podlaga).Biofilm na kroglicah zagotavlja bakterijam ogromno prostora za razgradnjo amonija, nitrita in nitrata.

Količina rib v tabeli temelji na 1% hrani na dan. Priporočena moč črpalke: črpalka mora biti na 2-3 M vodnem stolpu (0,2-0,3 bar) sposobna prečrpati minimalno polovico dejanske vsebine ribnika na uro. Filtri že vključujejo filtrirne kroglice.

POZOR: Maksimalni obratovalni tlak: 2,5 bar (25 Mtr).

Izboljšane lastnosti novih ultrabead filtrov

  • novo brizgano ohišje
  • standardna bypass konstrukcija ventila
  • predelana notranjost filtra

Beadfilter je tudi idealen filter za plavalne ribnike! Zagotavlja popolnoma čisto in zdravo vodo!

TIP

MEDIJ

(BEADS)

MAX. KOLIČINA

VODE

MAX. KOLIČINA RIB

MAX. PLAVALNI

RIBNIK

UB60

120 litrov

40 m³

100 kg

80 m³

UB100

170 litrov

60 m³

135 kg

135 m³

UB140

225 litrov

100 m³

200 kg

200 m³

ultrabead mere

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj.