Ultrafleece

Profesionalni tračni filter
ultrafleece2
ultrafleece3
ultrafleece49
ultrafleece5


Opis

Novo merilo za filtracijo! Zelo profesionalni filter za najboljšo mehansko filtracjio, skoraj brez vzdrževanja! Ultra flis uporablja flis industrijske kakovosti na roli, ki jo lahko izberete po želji. S tem lahko odstranite delce umazanije do velikosti 20 mikronov.

 

Voda vstopa v filter s pomočjo črpalke. Nato teče skozi membrano-flis (1). Voda v filtru pada skozi filtrirni material (flis), pri čemer umazani delci kot se, paraziti, jajčeca, alge, rastlinski ostanki, ribji odpadki, itd. ujamejo na membrano. Na flisu nastane tako imenovani "filtrirni kolač- nakopičeni odpadki", ki pomaga k še boljši filtraciji. S tem, ko se sloj umazanije na filtru veča, se zmanjšuje pretok vode skozi flis, zaradi česar začne nivo vode v filtru naraščati. Velik hidrostatični tlak, ki potiska vodo skozi že onesnaženo membrano, omogoča filtracijo delcev do velikosti 20 mikronov. Ko je dosežen najvišji nivo vode, nivojsko stikalo (7) samodejno aktivira transportni trak (5), ki se nahaja pod membrano in pomakne umazano membrano v za to namenjeno posodo (6). 30 ° naklon traku zagotavlja, da odpadki ostanejo na traku in se ne izpirajo z vodo. Novi del membrane se pri tem povleče z role, kar omogoča vedno optimalno filtracijo. Ko voda pada skozi membrano v bio-komoro se pri tem obogati s kisikom. Voda pada v spodnjo biokomoro / črpalnokomoro, od koder lahko gre nazaj v ribnik ali naslednji biološki filter. Zaradi padca vode se bio kroglice v bio komori premikajo brez uporabe dodatne zračne črpalke. Ker se preko flisa voda že temeljito očisti, bio komore ni potrebno čistiti. Z UltraFleece filtrom boste zmanjšali vzdrževanje vašega ribnika na minimum in si zagotovili optimalno kakovost vode! Rezultat tega je lahko bistven prihranek zdravil, dodatkov za čiščenje vode, elektrike in pogostost menjavanja vode ! Količina porabljenega flisa je zelo odvisna od dejavnikov, kot so velikost ribnika, obremenitev z ribami, dnevna količina hrane itd. Povprečna poraba za koi ribnik velikosti 40.000 litrov z 20 velikimi koi, ki so hranjeni z visoko beljakovinsko hrano je med 8 in 15 rol letno.

Prednosti:

  • Bistveno izboljšanje kakovosti vode.
  • Bio komoro ni potrebno čistiti, zato ni zmanjšanja biološke aktivnosti.
  • Zmanjša se obremenitev biološkega filtra.
  • Zaradi pritiska vode se flis popolnoma izkoristi
  • Membranski filter se lahko uporabi kot predfilter v obstoječih filtrirnih sistemih.
  • Izdelan je iz polipropilena in kompaktnih dimenzij.
  • Neslišen 24 voltni motor, ki letno porabi le nekaj evrov električne energije!
  • Samo vzdrževanje zajema le zamenjavo membranskega valja.

OPCIJA:

BioBox za UltraFleece. Biobox iz PE se lahko namesti tik pod UltraFleece, če je ta nameščen na standarden (moder) paletni box (SB930). BioBox je opremljen s tremi siti, na katere lahko namestite porozen bio filtrirni material. Na ta način dobimo učinek peščenega filtra (zgoraj) in potopnega filtra (pod vodno gladino).

Mnenja

Za ta izdelek še ni mnenj.